27Mai-03juni
skribent - Rune Rasmussen
Undervannsjakt
Ut På tur aldri sur!
Da var endelig dagen kommet for tur til Steigen/Engeløya. En gjeng med eventyrlystne fridykkere/undervannsjegre møttes på Sola med kun ett mål for øyet. Fisk….stor fisk…..men det krever mye leting og lange dager med tålmodighet for å finne kveita. Årets tur har bydd på mange utfordringer med tanke på vi fremdeles er inne i en pandemi og med alt det bringer med seg. Samfunnet har vært igjennom mang en utfordring det siste året og det så skummelt ut en stund for om det ble tur eller ei. Heldigvis begynner vaksineringen å ta seg opp og lettelser generelt i samfunnet løsner seg også opp. Vel nok om det. Flyturen startet med 30min forsinkelse!! Da vi endelig lettet fra Sola og mellomlandet i Bergen og videre til Trondheim og endestasjon Bodø kunne vi endelig slippe ned skuldrene og glede oss. All bagasje ble hentet og vi fikk ut leiebilene fra Hertz. Bilene ble pakket godt for det er ikke lite bagasje med på en slik tur med 13 personer på reise. Vi måtte ha 2 store biler for å få logistikken til å gå opp. Og en personbil pga. noen måtte ta ett tidligere fly.
Nå var det bare å sette nesen mot Steigen og Engeløya. Etter 3 timers kjøring ankom vi destinasjonen hvor vi skulle bo den neste uken.
Wenche og Jone Haugland hadde reist opp i forveien og hadde vært polfarere for hele gjengen og hadde stelt i stand en god kveldsmat for alle.
 
utflukt dag 1 – batterie dietl
Litt historie følger med når en er på tur. Batterie Dietl er en av Europas største kystfestninger fra 2.verdenskrig. Her stod tre av verdens største landfaste kanoner som skjøt ut granater med en diameter på 40,6cm og rekkevidde på 56km. Fortet voktet innseilingen av Vestfjorden, den viktige skipstrafikken til Narvik hvor jernmalmen fra Sverige ble hentet og ført til Tyskland.


Vi koste oss en hel del på Batterie selv om ikke storfangsten ble med oss. Gode klær og grilling etter svømming er bare helt topp for både små og store. Den sosiale delen på tur er viktig!!!

dag 2 brua ved bogøysundet
Etter turen på Batterie Dietl reiste en gjeng og prøvde lykken på «store brua». Her kom de tilbake med ett lurt smil om munnen. Personlige rekorder ble satt denne kvelden av Ben Simon, torsk på 13,9kg og Rene fikk en torsk på 11,5kg. Fantastisk flott jobba !!
 
Lørdag ble det gjennomført flere dykk rundt begge bruene og med ulike resultater om enn også noen «små» perser.... Undertegnede fikk noen fine torsker på 6kg.


dag 3 brua ved bogøysundet
Søndag samme som dagen før reiste folk i puljer ned til brua for å søke lykken. I dag var det Jone som prikket inn sin PB-torsk på 11kg, det første han gjorde når han kom på land var å ringe til broren sin for å dele nyheten. Alltids godt å dele slike fiskehistorier med sine nærmeste.

fish & chips ala engeløya
Det ble også tid for ett dykk senere på dagen før galla middagen med fish & chips. Alle bidro med det de kunne mens maestro cheffen Rene disket opp med godsakene, bildene forteller det meste!! Etter maten ble det tid for lått og løye.

svømmeturen......vaag-ålstadholmen
Fire muntre karer som skulle prøve seg på 10000m. Dette skulle vise seg å bli en tøff utfordring. Det startet med å dele inn turen i 3 etapper hvor Oddgeir satt på hver stasjon med mat og drikke. På første stasjon måtte dessverre Espen Madland gi seg pga. problemer med anklene. Da ble det kun 3 igjen som svømte videre og det må sies hele turen var i motstrøm så det ble tøffere enn antatt både for føtter og ikke minst hode. Sola stod høyt på himmelen og var god «varme-kilde» så gjorde godt å slippe inn litt kaldt vann i drakten på turen. Det ble observert en del fisk og andre kjekke ting på ruta. 

siste dag og Rene tar turen alene på batterie dietl
Torsdag dagen før hjemreise ble det nesten stille i leiren, noen gikk på fjelltur, noen tok turen på Bøsanden for å slappe av i sola og noen tok årets første bad 6grdc……friskt!! Kun en mann var «frisk» nok og ble kjørt ut til batteriet Dietl. Idag skulle det vise seg å være ett sjakktrekk! Rene plottet inn ikke mindre enn 2 kveiter. Den første kveiten lå rett over minstemål 85cm(7,4kg) og kveite nr.2 ble målt inn til 171cm(71,5kg) vekten er tatt ut fra tabell. Det ble en heftig tur med kveita over land da sjøen stod på det laveste. Opp skulle den og.

Oppsummering klubbtur steigen og engeløya
Det var solnedgang (nesten)
Det var latter det var sang
Det var sommerfri
Det var sjø og magi
Det var deg og det var meg
Det var minner som aldri vil dø
Det var evighet
Og en sol som farga himmelen rød.......
Tusen Takk til gjengen som var med på tur.
Irene, Wenche, Elisabeth, Olliver, Sven Erik, Jone, Sindre, Oddgeir, Espen, Ben Simon, Daniel, Rene og Rune.

The End !!

Back to Top